Finasteride - de oplossing voor haaruitval

Als je finasteride wilt kopen om jouw haaruitval te
bestrijden dan ben je hier op de juiste plek!

Koop finasteride

Laatste update was op .

Finasteride tabletten en mannelijke haaruitval

Deze website richt zich op erfelijke haaruitval bij mannen en hoe dit voorkomen kan worden. Het type haaruitval dat verantwoordelijk is voor de overgrote meerderheid van kalende mannen, wordt ook wel Alopecia Androgenetica (AGA) genoemd. Minstens 80 procent van alle mannen zal uiteindelijk te maken krijgen met kaalheid gerelateerd aan AGA. Echter de leeftijd waarop dit zich manifesteert verschilt per man. Volgens de Alopecia Vereniging (AV):

In Nederland heeft ruim 40 procent van de mannen boven de 30 jaar last van alopecia androgenetica. Bij vrouwen is dat ruim 20 procent.

Er is maar ťťn soort haartabletten waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het effectief is tegen erfelijke mannelijke haaruitval. Het actieve ingrediŽnt in deze anti-haaruitval tabletten heet finasteride.

De betekenis van finasteride

Finasteride verwijst naar een medicijn dat gebruikt wordt als behandeling voor mannen die problemen hebben met hun onderste urinewegen. Deze mannen moeten vaker plassen en hebben moeite om het naar de wc te halen. Dit wordt veroorzaakt door een vergrote prostaat vanwege een onbalans in de waarden van testosteron en dihydrotestosteron (DHT) die in het mannelijke lichaam aanwezig zijn. Mannelijke haaruitval wordt ook veroorzaakt door een onbalans van diezelfde hormonen. Dit betekend echter niet dat mannen die last hebben van haaruitval ook problemen hebben met hun prostaat. Het gebruik van finasteride tabletten kan deze onbalans corrigeren, en zodoende haargroei op het hoofd stimuleren en voorkomen dat er verdere haaruitval optreedt.

Geschiedenis van finasteride

In de jaren '70 is een onderzoeker van de universiteit van New York naar een klein dorpje in de Dominicaanse Republiek afgereisd nadat hij had vernomen dat jonge meisjes in jongetjes veranderden. Deze beweringen bleken inderdaad waar te zijn. Na uitgebreid onderzoek werd vastgesteld dat deze meisjes eigenlijk al als jongetje geboren worden, maar dat ze geen mannelijke eigenschappen ontwikkelen omdat ze het enzym 5-alfa-reductase niet hebben. Mannelijke karakteristieken ontwikkelen zich onder invloed van het mannelijke hormoon testosteron en het meer potentiele dihydrotestosteron. Het farmaceutische bedrijf MSD heeft deze kennis toen gebruikt om een medicijn te ontwikkelen dat een rem kan zetten op dit enzym dat bij mannen met prostaatproblemen juist in overmaten aanwezig is. Door dit enzym te stoppen wordt er minder DHT geproduceerd met als gevolg dat de prostaat zal verkleinen en de symptomen verdwijnen. Dit medicijn werd op de markt gebracht onder de merknaam Proscar. Toen deze finasteride tabletten eenmaal werden gebruikt bleek het ook nog een ander effect te hebben. Het haar op hun hoofd begon terug te groeien en haartuitval werd volledig gestopt. Zij hebben toen verder onderzoek gedaan naar finasteride en het effect op haaruitval en kwamen tot de conclusie dat een veel lagere dosis dan in Proscar nodig was om erfelijke mannelijke haartuitval te behandelen. Met deze kennis werd een nieuwe medicijn op de markt geÔntroduceerd speciaal voor de behandeling van Alopecia Androgenetica, genaamd Propecia.

De werkwijze van finasteride

Het enzym dat verantwoordelijk is voor de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron is aanwezig op de hoofdhuid. Meer specifiek, in de oliekliertjes van de haarzakjes. Het dihydrotestosterone veroorzaakt de haaruitval doordat het de haarzakjes doet krimpen. Als mannen finasteride tabletten gebruiken zal het 5-alfa-reductase enzym geblokkeerd worden met als gevolg dat de hoeveelheid DHT in de haarzakjes afneemt. De haarzakjes krijgen dan de kans zich te herstellen en je haaruitval zal volledig gestopt worden. Daarnaast zal er haar terug groeien op kale plekken.

Waarom finasteride gebruiken?

Mannelijke kaalheid heeft vaak een negatieve invloed op zelfbeeld. Het constante besef dat je minder haar op je hoofd hebt dan voorheen kan ertoe leiden dat je minder zelfverzekerd bent. Je zou bijvoorbeeld twijfelachtig in besluitneming kunnen worden dat je anders (met een bos vol haar) niet zou zijn geweest. Denk bijvoorbeeld aan situaties die zich voordoen op het werk of op school, en in persoonlijke relaties. Over het algemeen zijn mannen die last hebben van erfelijke haaruitval minder gelukkig in hun leven dan de mannen die zich geen zorgen hoeven te maken over hun haar. Een jonge man zal het moeilijker vinden om zijn haartuitval te accepteren dan een oudere man. Het is daarom zaak dat je zo snel mogelijk met finasteride begint, om een negatief zelfbeeld te vermijden en gewoon gelukkig te zijn. Met een positief zelfbeeld is het leven stukken makkelijker en kun je succes in de liefde, financiŽn, en uiterlijk bereiken. Maar als haaruitval jou niet negatief beÔnvloedt, dan hoef je geen finasteride te nemen.

Wanneer finasteride gebruiken?

Als je merkt dat jouw haar dunner aan het worden is aan de voorkant van je hoofd of op de kruin, dan wordt het de hoogste tijd om te starten met finasteride tabletten. Daarnaast is een teruglopende haarlijn ook een goede indicator voor mannelijke haaruitval. Alopecia Androgenetica volgt een duidelijk patroon hetgeen het makkelijker voor jou maakt om vast te stellen of je last hebt van deze erfelijke aandoening. Met gebruik van de 'Norwood-Hamilton schaal' is het mogelijk om jouw eigen stadium van haaruitval te bevestigen. De Norwood-Hamilton schaal verdeeld de vorderingen van haaruitval onder in zeven categorieŽn.

Norwood-Hamilton schaal met de zeven fasen van mannelijke haaruitval

In fase I is er nog geen teken van erfelijke haaruitval te zien en daarom is er geen enkele reden om finasteride te gaan gebruiken. In fase II, III, en IV zal finasteride het meest effectief zijn. De slapen en de kruin die nog maar dun bezaaid met haar zijn bevatten hier namelijk nog wel actieve haarzakjes, ondanks dat je dit met eigen ogen niet kunt zien. Zodra je begint met het dagelijkse gebruik van finasteride zullen jouw DHT-waarden in de oliekliertjes van de haarzakjes afnemen. De haarzakjes krijgen dan weer de kans op kracht te komen en zich te herstellen. Met als resultaat dat je verloren haren weer terug groeien en kale plekken weer dekkend worden. In fase V, VI, en VII zullen de meeste kale plekken op het hoofd geen actieve haarzakjes meer bevatten en daarom kan er minder hergroei van haar verwacht worden. Desalniettemin, door in deze fases alsnog met finasteride te beginnen kun je voorkomen dat je nog meer haren gaat verliezen. Je kunt minstens de haren die je nog hebt behouden en vermijden dat je helemaal kaal gaat. Om samen te vatten, als je last hebt van haaruitval gerelateerd aan Alopecia Androgenetica dan kun je het beste zo snel mogelijk finasteride kopen. Op deze manier kun je het maximale uit dit medicijn halen, voordat het te laat is.

Heeft finasteride invloed op jouw sportprestaties?

Sporters doen hun uiterste best op het veld, maar ook buiten het veld doen ze er vaak alles aan om het beste uit zichzelf te halen, zo ook met hun uiterlijk. Atleten die last van haaruitval hebben schromen er dan ook niet voor om finasteride te gebruiken.

Nu is dat gelukkig geen probleem meer, maar nog niet zo lang geleden werden topsporters door de autoriteiten lang geschorst als er finasteride werd gevonden tijdens controles. De reden hiervoor was dat finasteride werd gezien als een middel om bepaalde andere prestatiebevorderende middelen te maskeren. De autoriteiten redeneerden als volgt: finasteride verhinderd de omzetting van testosteron naar dihydrotestosteron (DHT), en prestatiebevorderende middelen hebben vaak als doel om testosteron te verhogen met als gevolg dat er ook meer DHT gevormd wordt. Deze DHT waardes zijn op hun beurt weer een goede indicatie tijdens controles om vast te stellen of iemand vals speelt. Zelfs de voetballegende Romario werd in 2007 nog geschorst voor het gebruik van finasteride. Echter, een jaar later werd het al van de lijst met verboden middelen gehaald, omdat de opsporingstechnieken voor hormonen verbeterd waren.

Toch valt er nog wat te zeggen over finasteride en het beoefenen van sport, iets dat jij jezelf misschien ook wel afvraagt. Namelijk: wat is het effect van finasteride op mijn sportprestaties?

Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat finasteride geen effect heeft op jouw sportprestaties. Finasteride verlaagd het niveau van DHT in jouw lichaam, maar DHT heeft geen effect op spierontwikkeling zoals testosteron dat heeft. Er zijn zelfs theorieŽn die stellen dat het een positief effect kan hebben, omdat er meer testosteron in je lichaam is dat normaal gesproken omgezet zou worden in DHT. Maar als dat effect er Łberhaupt is, dan is het zo klein dat het niet merkbaar en dus insignificant is.

Je kunt dus gerust finasteride nemen als (top)sporter, het is in die zin een volkomen veilig en betrouwbaar middel tegen haaruitval. Feit is, ook jij kunt topprestaties boeken met een volle haardos!

Haaruitval tegengaan? Koop je farmaceutische finasteride hier!

Koop finasteride